Tristan

https://www.hetckm.nl/wp-content/uploads/2023/02/icon_section_verhalen.svg

Mijn vrienden wisten niet dat ik gedwongen werd


Tristan

Tristan zat van zijn 18e tot zijn 20e in een uitbuitingssituatie

Tristan wil andere slachtoffers laten inzien dat ze er niet alleen voor staan, onder andere door zijn werk voor SHOP. “Ik wil dat ze weten dat áls ze ooit hulp nodig hebben, ook al denken ze nu van niet, ze hier terecht kunnen. Sekswerk is voor mensen namelijk ook gewoon werk. Dat hoeft niet per se iets negatiefs te zijn.”

Tristan begon op 17 jarige leeftijd vrijwillig met sekswerk en wordt op 18 jarige leeftijd slachtoffer van seksuele uitbuiting in een illegaal bordeel in Utrecht. De uitbuiting duurt 2 jaar. Dat zijn situatie niet oké is, heeft hij op dat moment niet door. Tristan: “Ik geloofde dat ik alleen maar bestond om een seksobject te zijn, om oudere mannen te pleasen. Ik leefde niet, ik bestond gewoon.” Een inval van de politie brengt daar verandering in. De twee mannen die het illegale homobordeel in Utrecht runden en daarbij Tristan en andere jongens uitbuitten, zijn inmiddels opgepakt en veroordeeld.

"Ik leefde niet, ik bestond gewoon."

Na de inval komt Tristan in contact met hulporganisatie Belle, die ondersteuning en begeleiding biedt aan (voormalig) sekswerkers en slachtoffers van mensenhandel. “Mijn hulpverlener bij Belle is zo belangrijk geweest in mijn herstel. Zonder haar had ik het niet gekund. Ze ging niet alleen mee naar elke pro forma zitting, maar zorgde ook dat ik kon re-integreren in mijn studie en meer structuur in mijn leven kreeg.“

Toen Tristan gevraagd werd om een rol te spelen in de documentaire ‘Payboys’ was dat voor veel familieleden wel even slikken. De documentaire Payboys vertelt het uitbuitingsverhaal van Tristan. Zelf is hij enorm trots op de documentaire en wordt regelmatig aangesproken en herkend op straat.

Je las een ingekorte versie van Tristan’s verhaal. Klik op de foto hieronder voor het complete interview.

Word je zelf gedwongen om seks te hebben met iemand, of om iets strafbaars te doen? Heb je het vermoeden dat iemand die je kent in die situatie zit? Je kunt er anoniem met een hulpverlener over praten op www.chatmetfier.nl. De hulpverleners van Fier luisteren naar je verhaal, geven je informatie en helpen je als jij dat wilt. Jouw verhaal en vragen worden vertrouwelijk behandeld. Bel bij acuut gevaar altijd 112.

  • spread the word