Dominique

https://www.hetckm.nl/wp-content/uploads/2023/02/icon_section_verhalen.svg

Ik dacht dat ik de man van mijn dromen had leren kennen


Dominique

overwon seksuele uitbuiting

Met ‘Stichting voor Ons’ helpt Dominique slachtoffers van mishandeling, seksueel misbruik of verkrachting. “Voor Ons”, omdat ze dit zelf als kind ook meemaakte. De stichting brengt lotgenoten en andere ervaringsdeskundigen samen om van elkaar te leren, elkaar te versterken en samen de zware rugzak te dragen.

Dominique groeit op in een pleeggezin. Vanaf haar babytijd wordt ze misbruikt door haar pleegvader en pleegbroer. Ze is 15 als haar pleegmoeder ontdekt dat ze zwanger is. “Mijn pleegouders reden me met spoed naar de abortuskliniek. Binnen speelden ze de betrokken ouders, terwijl ze mij vlak daarvoor nog voor van alles uitmaakten.” Het besef dat ze zwanger is geraakt door ongewenste seks met haar pleegbroer, komt dan pas binnen. 

"Op dat moment wist ik: ik moet hier zo snel mogelijk weg.”

Na de helse tijd bij haar pleegfamilie belandt ze in meerdere schadelijke relaties. Ze wordt uitgebuit, gedrogeerd en verkracht door zogenaamde vrienden. Toch zag Dominique zichzelf niet als slachtoffer. “Ik dacht dat ik de man van mijn dromen had leren kennen. Later bleek dat deze zogenaamde droomman mij drogeerde om me uit te kunnen buiten terwijl ik buiten bewustzijn was.”

Door het misbruik ontwikkelde Dominique maar weinig vertrouwen in zichzelf en anderen. “Onbewust creëer je overtuigingen dat je niet bent bestemd voor de liefde. Dat dit blijkbaar is hoe het hoort. Je denkt dat je niets waard bent.” Met haar stichting probeert Dominique slachtoffers een ander referentiekader te geven en steun te bieden. “Heb vertrouwen, en weet: het is nooit jouw schuld. Verbreek het contact met familie en vrienden die je links laten liggen en geef aandacht aan de mensen die wel in je geloven. Hoe lastig dat soms ook is.”

Dominique is aangesloten bij Platform Hope, waar een team van ervaringsdeskundigen helpt bij het bestrijden van seksuele uitbuiting van minderjarigen en jongvolwassenen.

Je las een ingekorte versie van Dominique’s verhaal. Klik op de foto hieronder voor het complete interview.

Word je zelf gedwongen om seks te hebben met iemand, of om iets strafbaars te doen? Heb je het vermoeden dat iemand die je kent in die situatie zit? Je kunt er anoniem met een hulpverlener over praten op www.chatmetfier.nl. De hulpverleners van Fier luisteren naar je verhaal, geven je informatie en helpen je als jij dat wilt. Jouw verhaal en vragen worden vertrouwelijk behandeld. Bel bij acuut gevaar altijd 112.

  • spread the word