Online Outreach Programma

Online Outreach Programma

Nooit was het makkelijker voor mensenhandelaren om kwetsbare meisjes en jongens te vinden en vervolgens te groomen en uit te buiten of te misbruiken.

Dit is zonder twijfel een van de grootste schaduwzijden van onze digitale samenleving. Juist van deze zwakte willen wij onze kracht gaan maken. Oftewel: waar mensenhandelaren en zedendelinquenten nu misbruik maken van ongekende technologische mogelijkheden, gaan wij deze voor het goede benutten. En we willen het béter doen dan mensenhandelaren.

Wij gaan proactief op zoek naar de onzichtbare slachtoffers. Dit doen we met een online outreach team. Dit team van gespecialiseerde hulpverleners wordt uitgerust met de nieuwste digitale tools om online in contact te komen met kwetsbare populaties en/of (mogelijke) slachtoffers. Het doel? Een digitale hand aanbieden. Een weg uit de situatie waarin zij zich bevinden. Een weg die moet leiden naar een leven zonder geweld én in vrijheid.

Ons doel is dat geen slachtoffer onzichtbaar blijft. Aankomende jaren zetten we in op de nieuwste technologie en innovaties en op de samenwerking met partners uit allerlei sectoren om te komen tot een werkbaar en effectief Online Outreach Programma.
 
Op de hoogte blijven van dit project? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de homepage.

Looptijd: 2019-2021

Volg ons op

Onderdeel van

Wij worden gesteund door

SteunOns