Over CKM

https://www.hetckm.nl/wp-content/uploads/2023/02/icon_idee.png

Over CKM

Onze missie: een land waarin iedereen in vrijheid kan leven

word donateur

Kinderhandel en mensenhandel horen niet thuis in dit land. Het is bijna niet te geloven, maar ook bij jou om de hoek kan het zomaar aan de hand zijn, zonder dat je het weet.

We willen dat geen slachtoffer onopgemerkt blijft, dat mensenhandelaren en hun klanten worden aangepakt en dat de maatschappij weerbaar genoeg is om uitbuiting voor eens en voor altijd te stoppen. CKM onderzoekt, innoveert en agendeert mensonterende vormen van uitbuiting in Nederland.

We luisteren goed naar wat nodig is, onderzoeken veelbelovende strategieën en werken samen met maatschappelijke spelers om nieuwe inzichten in de praktijk te brengen. Onze aanpak verenigt hulpverlening, opsporing en politiek. We voeden de politieke discussie, stimuleren het maatschappelijk debat en verhogen met onze campagnes de bewustwording bij het publiek.

CKM knokt voor een wereld die vrij is van seksuele en criminele uitbuiting

De solide adviezen en methodes van het CKM zijn innovatief en wetenschappelijk onderbouwd. Met ons kleine team van bevlogen deskundigen is CKM in staat gebleken mensen en organisaties te verbinden en er samen voor te zorgen dat Nederland mensenhandel serieus neemt. Onze innovatieve oplossingen ondersteunen Haagse politici in hun beleid en scoren regelmatig headlines in nationale media. Hiermee blijken we keer op keer in staat wetgeving, beleid en praktische aanpak van frisse energie te voorzien. Zo strijden we voor een wereld die vrij is van seksuele en criminele uitbuiting. Net zo lang tot iedereen in Nederland in vrijheid kan leven. Dat is onze droom. En dat is waar we elke dag keihard voor knokken.

CKM is onderdeel van het Kennis- en Innovatiecentrum van Fier.

 

Wat is het CKM?

Kinderhandel en mensenhandel horen niet thuis in deze wereld. Daarom werd in 2013 het Centrum Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) opgericht. Het CKM is onderdeel van Fier, een landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Waar Fier de opvang en behandeling verzorgt van slachtoffers van mensenhandel, pakt het CKM door met onderzoek naar dit fenomeen. Door praktijk en onderzoek te combineren, kunnen we nog effectiever de strijd aangaan tegen deze moderne vorm van slavernij. Onze standplaats is de Veilige Veste in Capelle aan den IJssel.