Online Outreach project als beste beoordeeld door Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving

Gepubliceerd op 23 februari 2021
Online Outreach project als beste beoordeeld door Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving

Geweldig nieuws! Ons Online Outreach project is als beste beoordeeld door Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving (SASS). Het CKM ontvangt van hen een financiële bijdrage voor dit innovatieve project.

De bestaande hulpverlening is vooralsnog reactief; een slachtoffer moet zelf de stap zetten om hulp te zoeken. Een grote groep onzichtbare slachtoffers van seksueel geweld en uitbuiting wordt hierdoor niet bereikt. Het doel van het nieuwe programma is dat in de nabije toekomst een team van hulpverleners, ondersteund door de laatste technologie en innovaties, online in contact komt met (mogelijke) slachtoffers met het doel hen hulp aan te bieden en naar bescherming te leiden. 

Diederik Greive, voorzitter jury: “Het Online Outreach project heeft niet alleen impact op meisjes-vrouwen met eetstoornissen. Dit is een test-case voor alle kwetsbare jongens én meisjes die zich op internet begeven. SASS is verheugd  financieel aan dit project te kunnen bijdragen”. 

Hoofd-CKM Frank Noteboom: “Het is mooi dat SASS onderstreept, dat juist op het internet, kwetsbare jongeren beter beschermd moeten worden. Een stuk erkenning voor de doelgroep, de problematiek en voor ons werk. De financiële bijdrage van SASS stelt ons in samenwerking met het LUMC en de eetstoorniskliniek Ursula, in staat om daar met onderzoek en actie verder aan bij te dragen. Ook de politiek is in actie naar aanleiding van moties die zijn aangenomen door de kamer. En dat is ook belangrijk. We stoppen niet voordat meisjes en jongens beschermd zijn tegen pro-ana coaches.”

Samenwerking

Voor de ontwikkeling van dit programma werkt CKM nauw samen met Eric van Furth, hoogleraar eetstoornissen LUMC, en ook met Fier, GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula, Proud2Bme.nl en verschillende tech-bedrijven.

Lees ook: ‘Pro-ana coaches maken bewust misbruik van meisjes met eetstoornis’

Volg ons op

Onderdeel van

Wij worden gesteund door

SteunOns