Online Outreach Program

Gepubliceerd op 12 februari 2020
Online Outreach Program

Vandaag heeft ChristenUnie een motie ingediend voor de ontwikkeling van een Online Outreach Program. Voor het CKM gaat hiermee een belangrijke wens in vervulling. Woordvoerder van het CKM, Shamir Ceuleers: ‘Met deze motie nemen we  een belangrijke nieuwe stap in het komen tot een betere online bescherming van slachtoffers van seksuele uitbuiting en seksueel geweld.’

Het CKM werkt nauw samen met Chat met Fier. Op deze chat hebben in 2018 meer dan 3.000 mogelijke slachtoffers van seksueel geweld en meer dan 400 mogelijke slachtoffers van seksuele uitbuiting hulp gezocht. Zij vertellen op de chat veelal voor het eerst hun verhaal. Ceuleers: ‘Met de chat bereiken we – vaak voor het eerst - deze onzichtbare groep slachtoffers, zowel van seksueel geweld als van seksuele uitbuiting. Maar de chat is reactief van aard, oftewel we zeggen dat we er zijn en slachtoffers komen zelf naar ons toe. Met het nieuwe programma willen we in plaats van reactief ook proactief gaan werken, zodat we deze groep zelf online pro-actief kunnen bereiken.’ Het doel van het nieuwe programma is dat in de nabije toekomst een team van hulpverleners, ondersteund door de laatste technologie en innovaties, online in contact komt met (mogelijke) slachtoffers met het doel hen hulp aan te bieden en naar bescherming te leiden.
 
Ceuleers: ‘In de Verenigde Staten is een soortgelijk programma ontwikkeld en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Wij willen deze strategie en werkwijze naar Nederland halen en aanvullen met nieuwe mogelijkheden om slachtoffers online in kaart te brengen, met hen in contact te komen met het uiteindelijke doel hen te helpen.’
 
Samenwerking
Voor de ontwikkeling van dit programma werkt CKM samen met verschillende tech-bedrijven en zijn we in gesprek met verschillende partners om dit programma te gaan ontwikkelen en uit te gaan rollen over Nederland.
 
Voor meer informatie mail je naar . Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van CKM, abonneer je dan op de nieuwsbrief via onze homepage.

Volg ons op

Onderdeel van

Wij worden gesteund door

SteunOns