Innovatief project ‘Maak mij zichtbaar' mogelijk met steun van de Postcode Loterij

Gepubliceerd op 6 maart 2021
Innovatief project ‘Maak mij zichtbaar' mogelijk met steun van de Postcode Loterij

Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) ontvangt 1,2 miljoen euro van de Postcode Loterij voor het innovatieve project ‘Maak mij zichtbaar’. ‘Een fantastische bijdrage die zo hard nodig is om de strijd tegen seksuele uitbuiting en seksueel geweld ook online aan te gaan’, aldus Frank Noteboom, hoofd van het CKM. 

Online Outreach Team

‘Dat online seksueel geweld en seksuele uitbuiting toenemen, dat zien we dagelijks in de praktijk en wordt breed ondersteund door onderzoek. Dit brengt grootse, nieuwe uitdagingen met zich mee. Uitdagingen die we moeten aangaan’, aldus Noteboom. ‘En dat is exact wat we gaan doen in ons programma waar we deze schenking van de Nationale Postcode Loterij voor ontvangen. We zetten in op een online outreach team, een team van gespecialiseerde hulpverleners dat zich online proactief gaat richten op de bescherming en hulpverlening aan slachtoffers van seksueel geweld en seksuele uitbuiting’.

Digitale tools

Het online outreach team wordt uitgerust met de nieuwste digitale tools om online in contact te komen met kwetsbare populaties en/of (mogelijke) slachtoffers. Het doel? Een digitale hand aanbieden. Een weg uit de situatie waarin zij zich bevinden. Een weg die moet leiden naar een leven zonder geweld én in vrijheid. Noteboom: ‘Deze extra bijdrage zorgt ervoor dat we ons programma kunnen intensiveren, uitbreiden en versterken. Broodnodig, want hier ligt de toekomst. Zowel in bescherming als voor hulpverlening. Hiermee gaan we ook een groep bereiken die nu nog onder de radar blijft. Die onzichtbaar is’. 

Loterijdeelnemers bedankt!

Met de steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers kan het CKM aankomende jaren een groot verschil gaan maken voor de vele slachtoffers van seksuele uitbuiting en seksueel geweld die ons land kent. Noteboom: ‘Onze grootste dank hiervoor, jullie maken ons werk mogelijk. Wij zien deze schenking als een enorme boost voor ons werk, als erkenning voor ons werk, maar we voelen het bovenal als een opdracht vanuit jullie om de grootst mogelijke impact te maken’. 

Vaste beneficiënt

Het CKM ontvangt jaarlijks 500.000 euro van de Nationale Postcode Loterij. Deze 1,2 miljoen euro betreft een Extra Bijdrage voor ons specifieke programma ‘Online Outreach’. Vorig jaar werd bekendgemaakt dat het CKM ook voor de periode 2021 – 2025 ondersteund zal worden door de Loterij. Met deze steun kunnen we structureel investeren in de strijd tegen mensenhandel en kinderhandel in Nederland.

Volg ons op

Onderdeel van

Wij worden gesteund door

SteunOns