CKM’er geselecteerd voor Amerikaans ‘International Visitor Leadership Program’

Gepubliceerd op 15 februari 2021
CKM’er geselecteerd voor Amerikaans ‘International Visitor Leadership Program’

Shamir Ceuleers, teamleider en woordvoerder van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM), is geselecteerd voor het International Visitor Leader Program (IVLP), een Amerikaans leiderschapsprogramma voor veelbelovende leiders van de toekomst. Deelnemers kunnen niet solliciteren voor dit programma maar worden genomineerd op basis van hun individuele kwaliteiten door de Amerikaanse ambassade in hun land van herkomst.
 

Het is niet voor het eerst dat een CKM’er deelneemt aan dit leiderschapsprogramma, in 2017 nam Frank Noteboom, hoofd van het CKM, eveneens deel. Ceuleers: “Het is een eer en grote zegen dat ik ben geselecteerd voor dit programma. Bovendien is het een groot compliment voor CKM en een teken dat we op de goede weg zijn om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen mensenhandel in Nederland”.

Het International Visitor Leadership Program (IVLP) bestaat inmiddels 80 jaar en is het belangrijkste professionele uitwisselingsprogramma van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Deelnemers reizen voor drie weken af naar de Verenigde Staten en worden onderworpen aan een druk programma. Ze ontmoeten onder meer overheidsinstanties, politie & justitie, bedrijven, ngo’s en wetenschappers die in de Verenigde Staten vooruitlopen in de strijd tegen mensenhandel. Momenteel is afreizen wegens de pandemie nog niet mogelijk en is het programma al gestart met digitale expertsessies.

Bekende voormalige deelnemers zijn onder meer Jan Peter Balkenende, Tony Blair en de huidige premier van Nieuw Zeeland Jacinda Ardern.
 

Volg ons op

Onderdeel van

Wij worden gesteund door

SteunOns