Lesmateriaal en trainingen

Lesmateriaal en trainingen.

Alert blijven is nodig. Criminele en seksuele uitbuiting hebben een ontwrichtend effect. Op kinderen, jongeren en volwassenen die slachtoffer worden. En op de samenleving als geheel. De aanpak van criminele en seksuele uitbuiting onder jongeren begint met bewustwording en signalering.

Aanbod. De gevolgen van mensenhandel kunnen groot zijn. Docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen scholieren hiertegen beschermen door signalen te herkennen en het thema in de klas te bespreken. Een grote meerderheid van de docenten wil dan ook graag meer aandacht voor mensenhandel in het onderwijs. Om middelbare scholen hierbij te ondersteunen hebben we in samenwerking met het Rode Kruis  diverse middelen ontwikkeld. Met het lesmateriaal kun je zelf het thema bespreekbaar maken in de klas. Tijdens de docententraining ‘Mensenhandel (niet) op school’ leer je signalen herkennen en hier op een adequate manier mee om te gaan. Ook zijn we partner van Buit voor Professionals, een beknopte e-learning voor professionals die met jongeren werken.

Training op maat. Bij het CKM werken we regelmatig samen met diverse organisaties om trainingen te creëren en te ontwikkelen, of we maken op maat gemaakte trainingen en presentaties, afhankelijk van het doel. Neem contact op voor meer informatie!

Ga naar de trainingen.

 

Advies nodig? Contact ons!