Alberto Stegeman confronteert afvalcoach in tv-programma Undercover

https://www.hetckm.nl/wp-content/uploads/2023/02/icon_dossier.png

Alberto Stegeman confronteert afvalcoach in tv-programma Undercover in Nederland

Tv-uitzending


Alberto Stegeman confronteert in het tv-programma Undercover een 'anorexiacoach' die minderjarige meisjes met de eetstoornis wilde misbruiken, onder het mom dat dit helpt om nóg meer af te vallen? Bekijk hier de twee afleveringen terug.

CKM-woordvoerder Shamir Ceuleers legt in de uitzending uit hoe slachtoffers onder druk worden gezet, en hoe ze worden gechanteerd met naaktfoto's en -video's als zij niet meegaan in de wensen van de 'coach', zoals ook te lezen is in het slachtofferverhaal op LINDA. nieuws.

De uitzendingen van Undercover in Nederland versterkt de vrees dat misbruikers jarenlang hun gang kunnen gaan: de 'coach' uit de uitzending gaat ondanks ingrijpen van Stegeman door met zijn praktijken. En sterker nog: al in 2018 dook hij op in het onderzoek met nepprofielen van het CKM, en ook toen probeerde hij al met minderjarige meisjes af te spreken.

Een goede online aanpak met bijpassende online opsporingsstrategie is dringend nodig om dit soort daders op te sporen en te vervolgen. Het onderwerp heeft de aandacht van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, er zijn Kamervragen en moties geweest, maar het blijft wachten op een strategie.

Slachtoffers moeten online worden beschermd. Het CKM zoekt daarom met haar digitale team op pro ana websites en andere fora actief naar jongeren van wie zij vermoeden dat zij misschien slachtoffer zijn van seksueel geweld en uitbuiting.

📺 Bekijk hier de eerste aflevering over pro-ana coaches en hier de (vervolg)aflevering.afvalcoach media online outreach


  • spread the word